Het derde jaar Culisjors

2016

“Het is maar een opvlieging” zeiden ze. “Dat doet ‘ie een paar maanden en dan is de lol er wel weer vanaf” dachten ze. Mooi niet mensen! We tikken met onze redactie vol passie voor het hete vet, met speels gemak de drie aan. Drie jaar om precies te zijn. Drie jaar verspreiden wij het evangelie der krokantie al waren we de heilige Bonifatius zelf. Want de frituur en al zijn heerlijkheden, daar raak je nimmer over uitgesproken.

Dat wij daar niet alleen zo over denken werd dit jaar duidelijker dan ooit tevoren. De likes vlogen ons om de oren. Een stukje waardering van jullie kant. We hadden er niet over te klagen. Merci trouwe lezers! Het hete vet leeft. Op zeker!

Wat begonnen we 2015 toch mooi. Het sterrenrestaurant Valuas uit Venlo had onze redactie gevonden en leverde een pakketje kroketten af dat ons nog lang zal heugen. Prachtige rakkers.

Jaja we piekten vroeg dit jaar. Een kleine maand later mochten we op audiëntie in de fabriek van De Jong Snacks. Wat een schitterende ervaring. Met name door het hartverwarmende enthousiasme van gastheer Koen de Jong.

Ook mochten we de Tilburgse gemeenschap weer adviseren op het gebied van goede voeding. Merci daarvoor Stadsgezicht Tilburg. Merci voor het podium maar vooral dat jullie als één van de weinigen in het medialandschap de nek uitsteken. Aandacht geven aan een stukje eetcultuur die zovelen aan het hart gaat. Misschien niet sexy, misschien niet glossy maar geloof ons: als wij een pop-up snackbar beginnen met vergeten snacks dan zal dat gegarandeerd langer dan twee dagen open zijn.

Het was het jaar van de kroket op de redactie. Nog meer dan de jaren ervoor inderdaad. Niet in de laatste plaats omdat onze vrienden van Valuas de redactie keer op keer wisten te vinden. Maar laten we toch zeker de kipsaté kroket van Van Oers niet vergeten! Een kroket van de oude stempel. Geen gelul, happen maar.

2015 was ook het jaar waarin we het opiniërende terrein wat verkenden. We probeerden voorzichtig een nieuwe trend te lanceren en maakten ons, volgens velen, terecht kwaad over de hipster hamburger. Tot op de dag van vandaag ontvangen we complimenten over hoe perfect de spijker hier op zijn koppetje werd getoucheerd. Ruim 13.000 keer bekeken, was dit stuk de absolute bestseller van 2015.

Laten we er daar meer van schrijven in 2016. Want dat wordt er één om naar uit te kijken hoor, lieve snackliefhebbers. Het gaat het jaar worden waarin we dan eindelijk ons eerste evenement gaan presenteren: een heuse bier snack wandeling! Te Tilburg uiteraard. Een tocht langs magnifieke snacks gepresenteerd met een bijpassend biertje. Wat kan een mens nog meer van een jaar verlangen? Helegaar niks. Zo is het maar net. Nu maar hopen dat april vroeg valt in 2016. Hou deze site in de gaten.

Gelukkig nieuwjaar mensen!

Een gedachte over “Het derde jaar Culisjors

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.