Powerkroket

valuas

We hadden het nog zo voorgenomen om deze keer eerst even een foto te maken. Maar het ongeduld was ons weer de baas toen ze goudkrokant voor ons lagen. We waren ook zo in onze nopjes met het proefpakket dat we van Valuas mochten ontvangen. Kroketten met een ster, die heb je niet iedere dag in het pannetje liggen!  Nadat de laatste kruimel achter de huig was verdwenen kwam er nog iemand met het toestel aanzetten. We mompelden nog iets van “creatieve oplossing” al google intikkende. Zo mooi als hierboven hadden we hem toch niet op de gevoelige plaat gekregen. Kijk hem toch eens knisperen en knasperen, met zijn dikke buikje. Zwanger van smaak, een heuse powerkroket. Op zeker!

Een dikke anderhalf jaar geleden tikten we onze eerste gastblog voor Snacknieuws over deze tot de verbeelding sprekende kroket. Ontwikkeld door het met een Michelinster bekroonde restaurant Valuas te Venlo. Sindsdien stond hij bovenaan ons lijstje nog te proeven snacks. Dat vonden ze daar in Venlo ook wat te lang duren, dus waren zo goed om een pakketje af te komen geven op de redactie. Driewerf hulde. De Valuaskroket en zijn glutenvrije broertje lagen klaar om in onze immer kritische keeltjes te glijden.

Valuaskroket
‘Bomvol’ is het eerste dat ons te binnen schiet na de eerste happen. Bomvol ragout, bomvol vlees maar bovenal bomvol smaak. Exploderende, overweldigende, geconcentreerde smaak. Iedere vierkante centimeter wordt benut, de smaakpapillen krijgen geen moment rust. Het bijzonder kruidig boeket vertelt een schitterend verhaal. Er schiet een vleugje ui voorbij, gevolgd door een wolkje citroen, dan worden we gegrepen door een golf sentiment die ons terugbrengt naar grootmoeders zondagse soep. En zo gaat het maar door en door. Dit is niet zomaar een kroket mensen, dit is een avontuur, een kroket 2.0.

Tja, dat krijg je dus wanneer een sterrenchef zich met een snack gaat bemoeien. Een allemansvriendje is de Valuaskroket daardoor misschien wel niet. Het is geen snack die je even achterover tikt maar één waarvoor je de tijd moet nemen, die je moet leren eten.  Een verrijking in het assortiment kwaliteitskroketten.

Glutenvrij
Met de nodige achterdocht zetten we voorts de tandjes in de glutenvrije rakker. Ooit kochten we eens per abuis een setje glutenvrije kroketten bij de Jumbo. Dat bleken zulke flauwe jongens dat we ons voor hadden genomen nooit, maar dan ook nooit meer iets zonder een gluut te eten. Het blijkt onnodig. Want achter de prima krokante korst huist bijna net zo’n rijk smaakpalet als zijn grote broer. De glutenvrije rakker doet het allemaal net iets rustiger aan maar dat is zeker geen nadeel. Het hapt wat makkelijker weg, met behoud van de culinaire signatuur. Chapeau Valuas!

Wij weten in ieder geval 100% zeker dat we niet nog eens anderhalf jaar gaan wachten op ons volgende Valuas moment. Hopelijk hoeft dat geen probleem te zijn want ze willen het land gaan veroveren.  Laat dit een oproep zijn. Want het is een aanwinst voor iedere vitrine of menukaart hoor. Gewoon presenteren naast de andere kroketten in het assortiment. Want wij genieten pas echt wanneer we wat te kiezen hebben.

2 gedachten over “Powerkroket

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.