Nasibal van Snackcorner Norp

nasibal

Al lange tijd staat een bezoek aan Snackcorner Norp op het wensenlijstje van de redactie. Deze parel van een frituur uit Zwolle heeft veel snacks uit eigen keuken in de vitrine liggen en daar hebben we bij Culisjors.nl nu eenmaal een zwak voor. Nu voelen wij alleen de billetjes al samenknijpen wanneer we het bord Berkel-Enschot zien verschijnen. “Tilburg is al avontuur genoeg” zeggen wij dan ook dikwijls tegen mekander op de redactie burelen. Dus was het een uitgelezen kans toen een vriend van ons schitterende www onlangs aankondigde een bezoek aan Zwolle te gaan brengen. De bestelling was vlot geplaatst.

Het was een tasje vol lekkers waarmee hij veilig terug in Tilburg arriveerde. Niet vaak stonden we zo ongeduldig voor de frituur te trappelen. Wachtend tot het groene lampje de 180 graden status eindelijk zou bevestigen.

Eenmaal ter tafel manoeuvreerden we allereerst met groot genoegen een aantal uitstekende kroketten achter het huigje. Totdat het stille genieten werd verbroken door een luid gekraak. Het was de bijzonder krokante korst van de tot het laatst bewaarde nasibal die het gezelschap deed opschrikken. Een majestueus geknisper en geknapper leidde ons naar een heerlijke, perfect gekruide, robuuste inhoud.”Dus zo moet Soerabaja zijn” fluisterde iemand mijmerend.

Krokant en vol van smaak. Zo hebben wij onze snacks het liefst. De tot aan de nok gevulde bal is mooi stevig en compact en laat zich uitstekend in de saus dippen. Er blijven maar weinig brokstukken achter. Een fijne eigenschap, want de nasibal laat zich nu eenmaal dankbaar begeleiden door een keur aan sauzen. Dat is precies wat wij zo waarderen aan deze snack. De nasibal heeft, zoals een ieder weet,  nog wel eens de neiging een wat droog mondgevoel te creëren. Een uitgelezen kans voor menig begeleider om te schitteren als nooit tevoren. Mayo, pindasaus, chili, of misschien een goede samoerai. Niets is de nasibal te gek. Dus dip mensen, dip. Dip alsof het je laatste dag is. En mocht je die dag nu uitgerekend in Zwolle moeten doorbrengen, haast je dan zo snel je kunt naar de hoek van de Burgemeester van Roijensingel en de Van Karnebeekstraat.

 

snackcorner-norp

4 gedachten over “Nasibal van Snackcorner Norp

  1. Hallo redactie Culisjors.

    Ik kwam, puur toevallig, jullie op het spoor door een verwijzing over de zgn. Brander mayo uut Grunn’n uit de jaren 60 en 70 van cafetaria Brander aan de Grote Markt in Groningen. Over deze mayo zijn zelfs gedichten over geschreven en is en blijft ongeevenaard qua smaak, dikte, klonterigheid en vetgehalte (zelfs zo vet dat er onder in de puntzak een laag olie achterbleef) van de saus. Er is een fabrikant (fa. Oliehoorn uit Zwaag, N-Holland) die een mayo onder de Brander naam uitgeeft maar totaal niks heeft van de smaak van weleer en dus een beetje aan lijkenpikkerij doet. Het probleem is dat de uitvinder en maker van het recept het in zijn graf heeft meegenomen. Waar men nu van uit gaat is de smaak uit je herinnering en daaruit die mayonaise aan het (opnieuw) uitvinden is. Alleen diegene die toendertijd van deze zalige saus heeft mogen proeven weet nu wat hij mist en hoe het in het écht heeft gesmaakt.
    mvg. Rudy Hermse, ….. enneh jullie teksten zijn zo mooi zoals je dat verwacht van iemand die iets helemaal van uit z’n hart schrijft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.