Het is weer aspergekrokettentijd

aspergekroketAh het voorjaar! Dat mocht tijd worden ook. Want na een winter lang stoofvleeskroketten happen met een trappist in de knuisten, zijn we wel weer eens toe aan een frisse snack met een witbiertje on the side. Ja natuurlijk. En driewerf hoezee, dat kan hoor. Het zijn onze vrienden van Valuas die voor dé snacksensatie van dit voorjaar zorgen. Met, hoe kan het ook anders, een klasbak van een aspergekroket.  Want het is immers aspergekrokettentijd nietwaar? 

Ze hebben hem weer bomvol smaak gestopt. Dat ze daar niet moeilijk over doen in Venlo wisten we natuurlijk al maar het blijft een ontdekkingstocht, zo’n ‘Valuas-moment’. Dat begint al zodra we de kroket, eenmaal uit het hete vet, op een velletje keukenrol laten bekommen. Even een rustmomentje na al dat gegier door het hete vet doet wonderen. Geeft ons de tijd er even aan te snuffelen. We worden direct verrast door een heerlijk aspergeboeket. Zalig. Door het krokante laagje heen geurt het voorjaar je tegemoet. Op het bord ermee en de tandjes erin! Een fijn krokantje en dan duiken we weer midden in de smaaksensatie. De vulling is wat steviger dan we normaalgesproken van een kroket gewend zijn. Het is een zijdezachte, crèmige structuur die zalft door de mond. Stukjes asperge, aardappel, ei, peterselie, alles wat het eten van asperges een feest maakt, het is er. Een klassiek gerecht in een krokant jasje. Ze flikken het gewoon. Akkoord, de ham ontbreekt maar dat deert deze krokante rakker geen moment. We hebben de smaakpapillen al vol met het verwerken van al dat avontuur in de mond. En laten we onze vegetarische makkers ook eens een verzetje gunnen. Die komen er toch al zo vaak bekaaid af in de wereld van de vetvijver.  Vermits niet in de reuzel gebakken hebben ze hier in ieder geval een stukje plezier pur sang te pakken. Merci Valuas, voor wederom zo’n topproduct voor gans de natie. Op zeker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.