Dat belooft wat!

KalfsfrikandelOnlangs waren we met de redactie op een fijne Nieuwjaars borrel uitgenodigd. Het was een uitstekend georganiseerde partij. Precies op het juiste moment toog de aimabele gastheer richting schuur om terug te keren met een schaal vol krokant plezier. Altijd een moment voor de redactie om scherp te zijn want men wil uiteraard steevast weten of het gebodene onze smaakpapillen weet te bekoren. Gespannen zit men klaar voor een live recensie. Met een overvloed aan theater en bombarie pakken wij dan ons moment. De warmte van de spotlight is een verslavende sensatie.
Een paar pinten verder, toen we nog steeds het hoogste woord voerden maar bijna niemand meer luisterde waren we inmiddels in de mopperfase beland. Het was snackfabrikant Royaan die het in al onze wijsheid moest ontgelden. Tuurlijk, hun merken Kwekkeboom en Van Dobben zijn iconen. We hebben veel aan hen te danken, god wat waren we blij toen deze klasbakken ineens in de cafetaria te krijgen waren! Maar ‘das war einmal’ zoals onze oosterburen dat zo treffend weten uit te drukken. Nee, het was toch vooral achter de feiten aanlopen wat we nu vooral zagen. Als antwoord op De Bourgondiër en Souflesse, kwam Kwekkeboom met een draadjesvlees kroket en kaassoufflé. Niet slecht hoor maar onze vette hart ging er niet sneller van kloppen. En dan die bitterballen uit de oven zeg… Het verdeelt tot op de dag van vandaag onze redactie. Sinds de introductie is er hier een stammenstrijd bezig waar ze in een gemiddeld Afrikaans dorp ‘U’ tegen zouden zeggen.  Het zijn de rekkelen die het tot op heden afleggen tegen de preciezen. Een echte snack komt uit de frituur!

Maar goed. We zitten hier inmiddels een dikke 250 woorden te zwammen zonder de reden van dit schrijven te noemen. Want lieve lezers, jullie hadden het natuurlijk allang gezien. Sterker het zal de reden geweest zijn dat jullie überhaupt op dit bericht hebben geklikt. Want dit is groots hoor! Wij hadden dit eerlijk gezegd nooit verwacht maar ineens is het zo logisch. Een chique frikandel! Chapeau Royaan, aanvaard alsjeblieft onze excuses want dit is geniaal. Op zeker! Een Kalfsfrikandel! Het klinkt luxe, het ziet er heerlijk uit en wij kunnen niet wachten! Wanneer o wanneer  Royaan? Wij halen in ieder geval alvast de slaapzak van zolder. Hopelijk leggen ze bij de snackbar die grote kartonnen doos dan weer voor de deur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.