Carnavalsburger

burgerDe trouwe lezer weet inmiddels dat het bij ons op de redactie doorgaans passie troef is. Maar ook dat er af en toe flink gemopperd kan worden. Zoals laatst, toen een reclame voor oude kaas ons zomaar het verkeerde keelgat in schoot. Het deed ons, in ons verlangen naar de old school hamburger, en passant met heel burgerland de vloer aanvegen. Iets wat ons veel bijval opleverde maar ook hier en daar een kritische noot.

Zo ook van de eigenaar van BurgerBusiness te Tilburg. Onbegrip was het meer. Hoe konden we zo over het prachtproduct hamburger schrijven? Maar we zouden wel zien, “jullie gebeden zijn gehoord” klonk het cryptisch. We begonnen ons al te verheugen op een ouderwetse braderie.

Tijd streek voorbij en eerlijk gezegd waren we één en ander alweer vergeten toen wij plots de carnavalsburger op onze Facebook tijdlijn voorbij zagen komen. Dat zag er goed uit! Maar wacht eens, het zal toch niet? Toch wel. Met een steeds luidere stem lezen we: “Carnaval special: Burger Business speciaal, 150gr rundvlees, cheddar, sla, uitjes, mayonaise en curry.” “Het is hem echt” gilt iemand net iets hoger dan je van een man zou verwachten. Niet dat iemand het kon horen, de rest van de redactie zat al op de fiets.

Niet veel later zetten we vol verwachting de tandjes in een magnifiek ogend product. Glimmend bolletje waar uitdagend de ingrediënten al iets uit piepen. We zijn meteen in dromenland. Wat een portie smaaksensatie krijgen we hier voor onze donder zeg! Het is die smaak waar we zo naar hunkerden maar het is nog veel meer. Op het broodje ligt een perfect gegrilde schijf vlees. Met een grillsmaak, zo verfijnd, zo subtiel. Het is overal. Het pakt deze klassieker op en tilt hem naar een niveau waar alleen de engelen zingen. Op, driewerf halélujah, zeker! Dit is de nieuwe standaard, voor minder doen we het niet meer. De braderieburger is dood, leve de braderieburger! Of carnavalsburger dan deze dagen. Het is in ieder geval een hamburger waar je dag mee wilt beginnen én eindigen.

De polonaise loopt dit jaar in Tilburg via het Lieve Vrouweplein, dat durven we hier wel te voorspellen. Chapeau BurgerBusiness! Maar vooral merci. Dat een stuk op culisjors.nl zoveel moois zou opleveren. We hebben het nooit durven dromen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.