Souflesse

souflesseDe kaassoufflé is een vrouwensnack, vinden wij bij Culisjors. Een frikandel vinden ze snel een ranzig stukje vlees, laat staan dat ze het avontuur aan gaan door eens een sitostick te bestellen. Zonde natuurlijk want jongens jongens wat is er een stukje avontuur te vinden in de moderne friture tegenwoordig. Dat mag de vaste bezoeker van Culisjors toch inmiddels wel duidelijk zijn. Bon, de kaassoufflé dus. Bij Culisjors zij we mans genoeg om, zonder met de ogen te knipperen, deze zacht krokante doerak in een volle snackbar te bestellen. Nadeel van de kaassouflé is dat deze een wat slappe, melige bite kan hebben. De kaassmaak is bij menig exemplaar ver te zoeken. Nee dan de Souflesse! Wat een prachtige snack hebben we hier weer mensen! Een krokantje waar menig bamischijf jaloers op mag zijn en wat een vulling! Royaal smeuïge kaasvulling waar een brutaal pitje in zit. Een regelrechte aanrader dus. Mocht de frietkraam met louter bouwvakkers zijn gevuld; bestel er gewoon een Cervela naast. Geen probleem. De Souflesse is inmiddels in drie andere smaken te verkrijgen: ham-kaas, tomaat-mozarella, en kruidenroomkaas. Die laatste twee besteld natuurlijk geen ene vent, bij Culisjors kijken we in ieder geval wel link uit.

2 gedachten over “Souflesse

 1. Beste Culisjors,

  Bedankt voor het delen van al je inspirerende stukken. Ik vraag me af of je wellicht een artikel zou kunnen plaatsen over de Schnitzel (Wiener)?
  Alvast heel erg bedankt!
  Je fan,
  Anton

  1. Hoi Anton, jij ook bedankt voor deze sympathieke reactie. Mits goed gepaneerd kan ik enorm genieten van een fijne schnitzel. Best een goed idee om de Weense variant eens nader te onderzoeken.

   Groetjes Culisjors

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.