Dit zijn de snacks!

Dit zijn de snacksNog maar even en dan is het tijd voor hét evenement van het jaar: de bier- en snackwandeling natuurlijk! Jongensjongens wat hebben wij er een partij zin in zeg. En velen met ons, blijkt uit het grote aantal reserveringen dat we ontvingen. Goddank zijn er nog kaarten genoeg maar wacht niet te lang en spoed je naar het dichtstbijzijnde verkooppunt. Nu de tocht der tochten voor de deur staat is het hoog tijd dat we de hoofdrolspelers aan jullie bekend gaan maken. Met andere woorden: dit zijn de snacks!

Zorgvuldig door de redactie geselecteerde snacks. De wandeling is een parade van ambachtelijke heerlijkheden geworden. Voor minder gaan we simpelweg niet hier bij Culisjors.nl.

Enfin, daar gaan we. In willekeurige volgorde want het moge inmiddels duidelijk zijn dat de route van de wandeling helemaal zelf mag worden bepaald (net als de starttijd).

Top bitterballen
Bij café Bakker is het ‘Tilburg boven’ de achtste april. Een bier van het Tilburgse KraftBier zal de lokaal reeds wereldberoemde bitterballen van Smeer’m begeleiden.  Deze magnifieke rakkers verdienen het eigenlijk om ook landelijk door te breken. Maar beter houden we ze voor onszelf. Heerlijk bros krokante ballen gevuld met een partij smaak waar je ‘u’ tegen zegt. Je reinste verwennerij die iedere levensgenieter zal doen verzuchten: “was het maar altijd bier- en snackwandeling.”

Huisgemaakte frikandel
De frikandel. Deze klassieker mag in geen enkele wandeling ontbreken. Laat staan in een bier- en snackwandeling! Neerlands hoop in bange culinaire dagen. Een klasbak van een snack. Chef Ricky Spijkers van Slagroom zal zijn eigen ambachtelijke versie van deze prachttraktatie presenteren. Huisgemaakte perfectie die we afblussen met een mooi glas Ommegang. Met een beetje geluk na acht april voor altijd op de kaart!

Garnalenkroket
Bij Stadscafé de Spaarbank gaan we de zomer alvast ontmoeten. Een frisse Vedett Extra White zal hier de vermaarde garnalenkroket uit eigen keuken begeleiden. Een volle zacht subtiele rakker omhuld door, zoals dat hoort in garnalenland, een bescheiden krokant paneerlaagje waar de smaak al subtiel in is doorgesijpeld. 100% vakwerk, 100% genieten. Voelen we daar het zonnetje op ons bolletje?

Bamihapjes
Burgemeester Jansen heeft sinds jaar en dag de garnituren van top friturist Tra uit Goirle in het assortiment. Een snackbar die zelf snacks maakt en zo vriendelijk is ze niet alleen voor zichzelf te houden. Hun bamihap is onovertroffen en heeft alles wat je van deze topper uit de Oriënt verwacht. Zijdezachte bami met precies de juiste klefheid die zo perfect combineert met het knapperige jasje. Iedere hap is werkelijk hartverwarmend. Daar doen de jongens van Burgemeester Jansen vervolgens graag een schepje bovenop met een mooi glas donker bier. De frituurpan draait er nu naar het schijnt overuren, want van het bepalen welk bier dat dan moet zijn, maken ze zoals gewoonlijk geen half werk.

Een gedachte over “Dit zijn de snacks!

  1. Beste Mensen ! wij zijn een liefhebbers van de ouderwetse Lihanboutjes en van de NASI ballen , nu is onze vraag of jullie ook thuis bezorgen en wat de voorwaarde hier voor is?.

    Met vriendelijke groet

    G.Bron
    b.wondersmurf@ziggo.nl
    Tel 0646501110

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.