Verdiende vakantie


Het organiseren van een bier- en snackwandeling gaat je niet in de koude kleren zitten. We zitten een dikke vier maanden later nog steeds helemaal stuk. Zo gaat dat wanneer je alles geeft.  We kunnen nu eenmaal niet anders. Om het recupereren een extra zetje te geven hebben we besloten de rust een stukje over de grens op te zoeken. Eventjes die batterij helemaal opladen. Op naar Frankrijk dus, op naar de camping!

Dat is ieder jaar toch weer even schrikken hoor. Culinair gezien dan. Dat een natie die zichzelf zo op de borst klopt over de prestaties van de eigen keuken, zo slecht met een frituurpan overweg kan. Verbijsterend. Maar goed, we hebben besloten onze ergenis dit jaar eens opzij te zetten en met een open geest te bezien wat die Fransen ons culinair te bieden hebben.

En zo belanden we in het gezellige restaurant van twee sterren camping de la Pelouse. Waar de keuze beperkt is en de bediening onverstaanbaar. Het lijkt verdomme snackbar Marian wel. We voelen ons al snel een beetje thuis. Met alle bravoure die we hebben bestellen we zelfverzekerd de Quiche Lorraine. We moeten het vervolgens nog eens aanwijzen, de bediening blijkt ook nog eens doof.


Wat betreft snelheid hebben we geen klagen. Binnen no time ligt er een flinke schijf voor onze neus te glimmen. Geganeerd met wat blaadjes sla. Slordig gepresenteerd wel, beter hadden ze de quiche precies tussen twee rechte lijnen, rechtop geplaceerde blaadjes sla gelegd. Afijn, het mes erin! Het krokantje valt behoorlijk tegen maar de mooie vulling maakt veel goed. Qua structuur en smaak perfect in balans. Een paar mooie blokjes vlees maken het palet prima af. Het is overduidelijk spek. Jammer. Een brokje vlees is zoveel spannender als het iets ondefinieerbaars heeft. Op zeker! Net op tijd arriveerd de extra gevraagde mayonaise om het gerecht wat kracht en herkenbaarheid te geven. Al met al zijn we niet ontevreden.  Dit biedt perspectief.

Met wat paneermeel en moderne bereidingstechnieken is er wel degelijk hoop voor de Franse cuisine.

Benieuwd wat het ons nog gaat brengen de komende dagen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.