Spablo

Spablo
Jongens, wat zijn we toch een vernuftig volkje met zijn allen. Beter goed gejat dan slecht verzonnen zou zo ’s lands credo kunnen zijn. Signatuur gerechten uit de Chinese en Surinaamse keuken promoveerden we al tot smakelijke snack. Nu is dan ook de Italiaanse keuken aan de beurt.

Met zijn aan de Bamsa gelijkende uiterlijk zet deze snack je meteen op het verkeerde been. Heerlijk vinden we dat! Die sensatie dat je een slokje cola neemt en er onderwijl achterkomt dat je abusievelijk het pilsje van de buurman had gepakt. Precies dat gevoel trof ons bij de eerste happen Spablo.

Dat klinkt dan weer niet direct als een aanbeveling. Uiteraard gaan we bij Culisjors niet over één nacht ijs en geven we iedere snack de tijd die hij verdient. En tijd verdient deze Spablo. Geeft het hem, en hij geeft je er zoveel voor terug. Want ze hebben het weer geflikt hoor, die jongens van Ad van Geloven. Dat volle, lichtzure en vooral hartverwarmende gevoel dat een goede Bolognese je kan geven. Het zit er allemaal in. Een schitterende prestatie.

Wellicht geen snack die je naast een patatje besteld. Maar als tussendoortje glorieert deze snack als geen ander. We zien hier dan ook een automatiek klassieker in spé. Of neem hem gerust wat later op de dag. Perfect met een glaasje rode wijn.

[onecomsocialsharing]

Een gedachte over “Spablo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.