Kanjerkroket

KanjerkroketEr gaat geen dag voorbij, hier op de redactie van Culisjors, zonder dat we aangenaam verrast worden. Dat het onmogelijke wel degelijk mogelijk blijkt. Wij ontvangen op de redactie steeds meer vragen van nieuwsgierige lezers. Mensen met evenveel passie voor alles wat uit de 180 graden vetpoel komt, als wijzelf. Zo ontvingen wij laatst de volgende vraag:

“Hoihoi Culisjors, is het niet raar dat er wel een frikandel XXL bestaat en dat de kroket het zonder grote broer moet stellen? Wat kan hier de reden van zijn?”

Goede vraag natuurlijk maar over het antwoord hoefden wij bij Culisjors niet lang na te denken. Kroketten XXL bestaan niet en zullen er waarschijnlijk nooit komen. Het risico op beschadiging van de paneerlaag en daarmee de vervuiling van het frituurvet neemt simpelweg te sterk toe bij vergroting van het volume van de kroket. Dit is snacktechnisch wel op te lossen door een meervoudige paneerlaag, maar dat is natuurlijk desastreus voor de goddelijke smaak van deze duivelse verleider.

Niet veel later zitten we gewoon eens te kijken op de website van cafetaria De Molen uit Veenendaal om te zien of ze nog nieuwe acties hebben. Nou, die hebben ze! De Kanjerkroket!! Een kroket met een eigen website en die zichzelf aanprijst als zijnde extra groot en extra lekker! Daar stonden we dan, de hele redactie, met het schaamrood op de kaken een vreugdedans te doen. Niet te lang natuurlijk want Veenendaal ligt hier niet om de hoek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.