Het jaar Culisjors

het jaar culisjorsJongensjongens wat gaat die tijd toch snel. Bijna een jaar alweer zijn we te vinden op het www. Begonnen uit een pure passie voor de frituur, met de steeds groter wordende behoefte het vette woord te verspreiden. Want nog steeds staat alles wat uit de frietpan komt te vaak in een kwaad daglicht. Soms terecht hoor, daar niet van, maar dat er ook zoveel moois wordt gemaakt door cafetaria’s én fabrikanten, hoor je gewoon te weinig. Dat moest ons verhaal worden. Een geluid dat godzijdank steeds meer gehoor krijgt. Tot onze grote vreugde zijn we niet alleen. Culisjors is een plek geworden waar we samen komen om te genieten van kwaliteit met de krokante letter K. Het was kortom een prachtjaar, waarbij we achteromkijkend mogen vaststellen dat we inmiddels ons plaatsje op het immense www hebben verdiend. Op zeker. Een bloemlezing van onze hoogtepunten van 2013:

Na enkele maanden onze komst te hebben aangekondigd was het eind januari 2013 dan eindelijk zover: de eerste post op www.culisjors.nl zag het licht! Al na een ruime maand buffelen en onderhandelen volgde meteen het eerste moment van echte erkenning: internetreus Google gaf toe dat we bestaan! Dan duurt het natuurlijk niet lang meer alvorens het journaille er lucht van krijgt. Toegegeven, zonder onze vrienden van Frietkaart Tilburg was het er waarschijnlijk niet van gekomen maar in april hadden we zowaar de pers over de vloer. Schitterend. Wat waren we trots lieve mensen. Eddie van Frietkaart heeft er tot ver in juli nog als P.F. Thomése bijgelopen. Veel tijd om er van te genieten hadden we niet. Voor het gerespecteerde snack-nieuws.nl werden we al rap gevraagd te gastbloggen. Een erefunctie waar we niet lang over hoefden na te denken. We zochten naar de mooiste kroket als onderwerp voor onze eerste blog. Het viel in de smaak, we mochten blijven.

Een beetje zelfrespecterend medium doet ook aan een beetje verstrooiing tussen al dat stevige, sterk opiniërende werk. Zo ook op Culisjors. Dat heerlijk maffe Gouden Duo weet het steeds weer luchtig en behapbaar te houden met hun rare avonturen. In juli piepten ze zelfs even over de grens naar het Franse land om aan te schuiven bij de man die het diepte interview heeft uitgevonden. Juist: DeMart. En daar ga je niet vandaan zonder alles wat op je kerfstok staat eruit te gooien.

Gaandeweg het jaar begonnen we op de redactie steeds meer te beseffen dat alleen het woord niet voldoende is. Wat zou het mooi zijn wanneer we al die kwaliteit waar we met zoveel plezier over schrijven ook eens mochten presenteren aan de mensen. En waarom dan niet beginnen in je eigen stad? Zouden we daar de handjes voor op elkaar krijgen? Jazeker hoor! We zijn vastbesloten: Tilburg Frituurt gaat er komen. Daar gaan we in het nieuwe jaar hard mee aan de slag. Of het 2014 daadwerkelijk het licht zal zien durven we nog niet te beloven, maar vroeg of laat staan we met zijn allen te genieten van al dat moois dat de frituur te bieden heeft. Een fijne trappist er naast om één en ander weg te spoelen en heel Tilburg weet het dan zeker: genieten is een keuze.

4 gedachten over “Het jaar Culisjors

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.