Kip/Champignonkroket

pict10Hoogste tijd dat we het hier weer eens over snacks gaan hebben. Onlangs kruiste namelijk weer eens iets voortreffelijks ons pad. De kip/champignon kroket. Uit de koker van het sympathieke PB snacks te Hamont-Achel, België. Deze snackbereiders mogen dan een bescheiden website hebben, de kwaliteit is groots. Op zeker! De uit deze stal afkomstige bamischijf en goulashkroket rekenen wij tot de absolute top. En dat wil wat zeggen. Want juist bij deze snacks komt het op een precieze smaakbalans aan. Een goede bami of goulash kan je dag simpelweg maken. PB krijgt dat bij ons steevast voor elkaar.

Nu dus de kip/champignon kroket. De eerste vraag die we onszelf steevast stellen wanneer we een nieuwe snack ontdekken is: zouden we deze ook bestellen wanneer we niet in dit vak zouden zitten? Zonder er verder omheen te draaien, zou het antwoord bij de kip/champignonkroket een neen zijn. Dat er ragout in een kroket zit wil niet zeggen dat we meteen alle ragouts ook in het paneermeel kunnen rollen. Laten we wel wezen.

Tja, dan begint zo’n gepaneerde rakker al met een achterstand, nog voor de 180 graden er over heen zijn gejaagd. Maar dat deert hem niet hoor. Eenmaal in het knuistje maakt de kip/champignonkroket de achterstand ruimschoots goed. Wat een bite, wat een heerlijk zacht zalvige inhoud, wat een rustieke klasse! Deze snack pakt je op en neemt je iedere hap weer mee naar oorden waar men nog weet wat romig is. Subliem mondgevoel pur sang.

Zo zie je maar weer, in de cafetaria is intuïtie niets meer dan ballast. Onder hun specialiteiten rekenen ze bij PB ook de shoarma kroket. Mochten we hem ergens tegenkomen, bestellen wij hem meteen. Hoeven we niet eens over na te denken.[onecomsocialsharing]

 

2 gedachten over “Kip/Champignonkroket

  1. Hallo Culisjors.
    Ik zit zelf al jaren in de horeca, in het hoge noorden. Ik heb de naam PBsnacks nog nooit eerder gehoord. Echter wat ik wel heel leuk vind, dat ik hier lees dat er fabrieksmatig shoarmakroketten worden gemaakt. Toen mijn vader nog volledig in onze cafetaria werkte heeft hij ze ooit gemaakt. De verkoop viel destijds enigszins tegen, dus hij stopte er weer mee. Afgelopen week heb ik zelf weer eens shoarmakroketten gemaakt, en met een enorm succes. Tot nu toe alleen positieve reacties. sommige klanten zeiden zelfs dat ik patent moest aanvragen, dat is toch wel een van de beste complimenten die je kunt krijgen. Mocht je eens in het noorden zijn, kom hem dan proeven.

    1. Ha Arjan,
      Dank voor je reactie, mooi dat Culisjors.nl ook vanuit het hoge noorden wordt bezocht! Je kan ervan op aan dat de redactie langs komt voor je shoarmakroket zodra we in de buurt zijn! Niets mooier dan een eigengemaakte snack.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.