Nasibal van Snackcorner Norp

nasibal

Al lange tijd staat een bezoek aan Snackcorner Norp op het wensenlijstje van de redactie. Deze parel van een frituur uit Zwolle heeft veel snacks uit eigen keuken in de vitrine liggen en daar hebben we bij Culisjors.nl nu eenmaal een zwak voor. Nu voelen wij alleen de billetjes al samenknijpen wanneer we het bord Berkel-Enschot zien verschijnen. “Tilburg is al avontuur genoeg” zeggen wij dan ook dikwijls tegen mekander op de redactie burelen. Dus was het een uitgelezen kans toen een vriend van ons schitterende www onlangs aankondigde een bezoek aan Zwolle te gaan brengen. De bestelling was vlot geplaatst.

Het was een tasje vol lekkers waarmee hij veilig terug in Tilburg arriveerde. Niet vaak stonden we zo ongeduldig voor de frituur te trappelen. Wachtend tot het groene lampje de 180 graden status eindelijk zou bevestigen.

Eenmaal ter tafel manoeuvreerden we allereerst met groot genoegen een aantal uitstekende kroketten achter het huigje. Totdat het stille genieten werd verbroken door een luid gekraak. Het was de bijzonder krokante korst van de tot het laatst bewaarde nasibal die het gezelschap deed opschrikken. Een majestueus geknisper en geknapper leidde ons naar een heerlijke, perfect gekruide, robuuste inhoud.”Dus zo moet Soerabaja zijn” fluisterde iemand mijmerend.

Krokant en vol van smaak. Zo hebben wij onze snacks het liefst. De tot aan de nok gevulde bal is mooi stevig en compact en laat zich uitstekend in de saus dippen. Er blijven maar weinig brokstukken achter. Een fijne eigenschap, want de nasibal laat zich nu eenmaal dankbaar begeleiden door een keur aan sauzen. Dat is precies wat wij zo waarderen aan deze snack. De nasibal heeft, zoals een ieder weet,  nog wel eens de neiging een wat droog mondgevoel te creëren. Een uitgelezen kans voor menig begeleider om te schitteren als nooit tevoren. Mayo, pindasaus, chili, of misschien een goede samoerai. Niets is de nasibal te gek. Dus dip mensen, dip. Dip alsof het je laatste dag is. En mocht je die dag nu uitgerekend in Zwolle moeten doorbrengen, haast je dan zo snel je kunt naar de hoek van de Burgemeester van Roijensingel en de Van Karnebeekstraat.

 

snackcorner-norp

Een gedachte over “Nasibal van Snackcorner Norp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.