Tuutsje vaan Teunsje

tuutsjeEen nieuwe rubriek op Culisjors.nl! Hoewel, nieuw… Meer een oude afgestoft. De oplettende volger heeft vast gemerkt dat er al aardig wat maanden zijn gepasseerd zonder de uitverkiezing van de cafetaria van de maand. Kwaliteit is nu eenmaal niet in tijd te vatten. Een besef dat je met de jaren krijgt. Wij zijn mans genoeg toe te geven dat ook wij nog iedere dag leren. Op zeker.

Maar dat we niet moeten stoppen met het benoemen en prijzen van zij die kwaliteit leveren blijkt uit de vele verzoeken die we ontvingen de rubriek in ere te herstellen. En omdat wij nimmer doof zijn voor onze gasten bedachten we deze nieuwe rubriek: Parel van een Frituur. Een eregalerij, een gids voor de speurders naar ambachtelijke frituren.

Onze eerste parel is er meteen één van topklasse. Tuutsje vaan Teunsje te Maastricht. Naast zelf gesneden friet van topkwaliteit serveren ze flink wat snacks en sauzen uit eigen keuken. De lijst laat voor een niet Limburger wellicht wat te raden over, dat maakt niet uit want het klinkt allemaal om de vingers bij af te likken. Wat te denken van de Heite Lollie, Gaminke of een Döpke? Maar ook bamihappen, kroket en berehap worden ambachtelijk bereid. Het water loopt ons iedere keer weer onmiddellijk door de mond als we de website van Teunsje bekijken. Neem gewoon zelf even een kijkje dan weet je meteen één ding zeker: een dagje Maastricht kan vanaf nu niet meer zonder een bezoekje aan Tuutsje vaan Teunsje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.