Souflesse mini

big_souflesse_miniAl eerder bliezen wij hier de loftrompet over een snack die inmiddels vele harten heeft veroverd: de Souflesse! Het is niet veel snacks gegeven zo’n overdonderende entree te maken in de vitrines van ’s lands frituren. Het succes is niet meer dan terecht. Het bewijs dat kwaliteit loont en daar kunnen wij bij Culisjors nou zo van genieten. En om dat genieten nog wat kracht bij te zetten vonden we het op de redactie de hoogste tijd het mini assortiment eens over de tand te laten gaan.

Want ook in bittergarnituurland zijn de Souflesse mini’s in rap tempo aan inburgeren. Een prima ontwikkeling en hopelijk komt zo snel een einde aan die vieze kaasrondo’s die menig bittergarnituur in een tranendal doen eindigen. Bah.
De Souflesse mini’s zijn in vier smaken te verkrijgen: kaas, tomaat-mozzarella, pikant en kruidenroomkaas.  Mooie vierkante kussentjes die binnen een mum van tijd klaar zijn en met hun uitnodigend bruine korstje maar één ding lijken te zeggen: “tik me achter de huig jij deugniet!”

Komt in orde, op zeker! Wat meteen opvalt is dat ze stuk voor stuk royaal gevuld zijn. Daar doen ze niet moeilijk over bij Souflesse en zo hoort het ook natuurlijk. Smaken doen ze ook uitstekend. Het moet wel gezegd dat de tomaat-mozzarella minst favoriet was hier op de redactie, tikje teveel gedroogde basilicum. Vers niet te versmaden maar gedroogd zal dit kruid nooit onze smaakpapillen betoveren. De pikante rakker was prima maar het blijft een trend die aan onze deur voorbij gaat hoor, die pikanterie onder allerlei snacks.

Het waren de kaas en kruidenroomkaas die hier de handjes vol op elkaar kregen. Jongensjongens dat is pas smaak. Over de kaas hebben we al genoeg geschreven, het blijft gewoon overdonderend lekker. De kruidenroomkaas wist ons ook meteen in te pakken. Vol, romig en precies genoeg gekruid. Het smaakpalet wordt afgesloten door een heerlijk fris zuurtje. Merci roomkaas! Merci mini Souflesses, we zien jullie hopelijk snel op iedere bittergarnituur.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.