Roti Roll

Productfoto-RotiRoll

Ondanks dat het niet uit de frituur komt, kunnen wij op zijn tijd best genieten van een portie roti. Het is een prettig gerecht dat lekker makkelijk weghapt ondanks de groente die erbij wordt geserveerd. Kom daar maar eens om tegenwoordig zouden we bijna willen zeggen. Dus wat een perfecte geste van het bedrijf Topking (uitvinders van de vlammetjes!) om dit uitstekende gerecht te vatten in een snack. Het was even zoeken maar goddank lagen ze ineens te blinken in de vitrine van de snackbar om de hoek.

We blijven het altijd spannend vinden zo’n nieuwe snack proeven. Kan dat wel wat zijn? Is het niet wat ver gezocht een snack maken van een gerecht waar aardappel en boon zo’n prominente rol spelen? Op deze manier duurt het niet lang meer alvorens we hutspot gaan paneren… enz. Het is die heerlijke spanning die wij toch iedere keer weer blijven opzoeken en waarom we zo dol op dit vak zijn.

De eerste happen van zo’n nieuwe snack zijn dan altijd hetzelfde. Dat zoeken, over de tong laten rollen van de smaken, die twijfel, vind ik dit nu lekker? Ja? Nee? Ja! Pats dit is hem hoor. Prima snack. Dit is roti. Prima gevangen die smaak, chapeau Topking! Wat kan een gerecht toch heerlijk zijn wanneer het krokant omkorst is mensen!

Ja lieve mensen, die Roti Roll vonden we echt boven verwachting lekker. Zo graag hadden we hier een bindend besteladvies afgegeven. Maar verdomme we kunnen het niet. Want wat hebben ze met de zoutpot lopen schudden daar bij Topking. Dat had toch niet nodig geweest jongens? Zou het de onzekerheid zijn geweest? Hebben de vlammetjes alle Topking smaakpapillen naar de ratsmodee geholpen? Het heeft op de Culisjors redactie in ieder geval een paar pittige en, dat zal jullie wellicht niet verbazen, filosofische discussies opgeleverd. Want alleen dan raak je de essentie van waar we hier mee bezig zijn.

Een gids willen we zijn voor al die voor een vitrine staan en het niet meer weten. Die iedere keer maar weer hetzelfde kiezen. En altijd blijven denken: had ik maar. Voor jullie zijn wij er. Dat je vol vertrouwen kunt zeggen: “doe mij maar eens zo’n Bamsa” en dat je weet dat het goed zit. Dat is dan toch dat stukje autoriteit dat we hebben verworven. Daarom moedigen wij onze vrienden van Topking vanaf deze plek aan om de zoutpot wat eerder los te laten. Toe maar jongens, jullie rol kan het hebben. Op zeker.

Een gedachte over “Roti Roll

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.