Nationaal Snack Handboek

9200000032860767Het was een heerlijk moment hier op de redactie. Het klepperen van de brievenbus, de sprint ernaartoe en de vreugdekreet. “Ja, hij is binnen, verdomme, hij is binnen!” Eindelijk. Er was een telefoontje naar Bol.com voor nodig want de eerste zending was hoogstwaarschijnlijk en volkomen terecht, door een frauduleuze postbode achterover gedrukt. Maar nu lag ‘ie voor ons te glimmen: Het Nationaal Snack Handboek van Ubel Zuiderveld. De snack autoriteit van Nederland. En België erbij trouwens. Op zeker!

De man schrijft zo’n beetje al zijn hele leven over friet, snacks en de schitterende branche die daar bij hoort. En nu dus het standaardwerk der standaardwerken. Een leegte is gevuld met hét ABC voor de smulpaap. Want ze staan er allemaal in hoor, de Bon Bami’s, de Jos Brinkies, de Hete Lummels. Geen snack blijft onbesproken, we hebben er  simpelweg een schitterend naslagwerk bij. Sterker, we hebben het al gebruikt ook! Geruime tijd geleden vonden we een (onbedoelde) voorpublicatie op het www waar we meteen gretig gebruik van maakten. Merci Ubel Zuiderveld!

In snackland is het bij zo’n naslagwerk onvermijdelijk dat je meerdere keren dezelfde snack tegenkomt. Een Mexicano heet bij Mora Carrero en bij Vanreusel Belcanto. En zo zijn er nog tien snacks met verschillende namen maar dezelfde mondbeleving. Je bent volledig of je bent het niet. Dat klinkt misschien wat saai, maar Zuidervelds leesbare plezier in al die prachtige namen houdt het leuk om te lezen. Zeker omdat hij geregeld ook de slogan van de snacks vermeld. Precies de details waar wij nou zo van kunnen genieten.

Kortom een bindend bestel advies voor een ieder die het hete vet een warm hart toedraagt. En om dat wat extra kracht bij te zetten zullen we binnenkort een exemplaar van Het Nationaal Snack Handboek onder onze trouwe lezers verloten. Hou dit sympathieke www dus goed in de gaten.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.