Hela Curry voor ons allemaal!

Hela Curry

Wat zijn we toch altijd weer blij wanneer we vragen van onze lezers krijgen. Interactie op het www, het zou nog wel eens heel groot kunnen worden. Dus trending als we zijn grijpen we iedere gelegenheid tot een mooi stukje interactie met beide handjes aan. Op zeker. Onlangs ontvingen we een fijne brief van een trouwe lezer: Hallootjes Culisjors, al geruime tijd kom ik met veel plezier op jullie site. Ik hou erg van snacken. Ook saus vind ik lekker, vooral curry. Nu is er naar mijn bescheiden mening maar één curry  serieus  te nemen en dat is Hela Curry. Die zou toch in elke cafetaria geserveerd moeten worden? Ik ben erg benieuwd hoe jullie daar over denken. Groetjes Willie.

Heerlijke brief Willie en wat een goede vraag! We zijn het helemaal met je eens. Want het is een magnifiek sausje hoor, die Hela Curry. Mooie dikke structuur waar je bijna op kunt kauwen. Prachtig! Geen sprake van een overdreven zoetje, toch vaak de makke van menig ander merk. En dan dat heerlijke explosief kruidige karakter zeg. Het geeft iedere papil een pak rammel van jewelste en laat ze nog lang natrillen, overdonderd van genot. Met een flesje Hela in de buurt maak je ieder gerecht speciaal. Anders is gewoon het niet.

Dus waarom, o waarom moeten wij het dan bij menig snackbar stellen met een slap, zoet aftreksel van dit geweldige product? We weten het niet. Het zal met sausleveranciers wel net als met bierbrouwerijen werken. Dat je als ondernemer gelijk de hele sauslijn moet inslaan en o wee als je het waagt een product van een ander in huis te halen. Of staat saus  simpelweg nog niet zo hoog de agenda van onze vrienden van de 180 graden branche? We durven het in alle eerlijkheid niet te zeggen. Maar het zou zo maar eens waar kunnen zijn.

Want hoe blij we ook zijn met al die kwaliteit snacks die in de vitrine steeds meer terrein winnen: wat saus betreft heeft de branche nog wel een slag te maken hoor. We hebben toch vaak geen flauw idee wat er in die emmers zit. Terwijl een goed sausje nu net het verschil kan maken. Laten we daar nu eens met zijn allen een stukje bewustzijn creëren. Een signaal afgeven, waarin we zeggen: “Snackbar, geef ons keuze en kies voor kwaliteit.”

Dat “met” tegenwoordig frietsaus betekent kunnen we wel hebben. Zolang we vervolgens zelf kunnen zeggen: “doe maar met een likje mayonaise graag.” En dat we ook weten welke mayo ons frietje begeleidt. Maar bovenal, met welke saus we het speciaal kunnen maken. Serveer gerust nog uit het emmertje dat er al staat maar geef ons grote genieters de macht in te grijpen. Zoals onze vriend Willie en wijzelf zijn er meer, dat durven we hier best op een briefje te geven. Zet een flesje neer en let maar op. Het “een frikandel speciaal met Hela Curry” zal weldra veelvuldig klinken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.