Goulash kroket

Goulash KroketPis- maar dan ook pas link waren we toen we hoorden dat ons vaste vrijdagmiddag snackadresje een andere goulash kroket in de vitrine had liggen. Dat kon toch niet waar zijn? De goulash kroket die we met grote regelmaat met veel smaak achter de huig tikten, weg. Hups, zomaar uit het assortiment. Maar zo toch zeker niet! Op hoge poten beenden we richting cafetaria. Of ze wel wisten wie wij zijn?

Eenmaal aangekomen wierpen we een blik in de vitrine en jawel hoor daar stond het: proef onze nieuw goulash kroket van De Jong Snacks. Pats. De irritatie zo de wereld uit. Ingeruild voor een gezonde portie nieuwsgierigheid. Want De Jong Snacks, die wisten ons eerder al eens te bekoren. “Gooi maar in het vet” riepen we met het ons zo kenmerkende amicale toontje.

In een klap waren we van al onze scepsis verlost. Heerlijk, heerlijk, heerlijk, wat een kroket! Na een bescheiden krokantje zalft het werkelijk naar binnen. Wat een heerlijke volle, dikke, smeuïge vulling. Wat een verfijning, wat een finesse. We doorlopen diverse fasen van smaakgenot. Het begint met een subtiel kruidig boeket, dat alras plaats maakt voor het volle hartverwarmende gevoel dat een goede stoof kenmerkt. Voor we wegdromen in deze heerlijk stoofbeleving piept er een licht zuurtje om de hoek dat ons weer bij de les houdt. Om vervolgens af te sluiten met een fenomenaal nadreunend pitje dat alle smaken nog eens de revue laat passeren. Wat een kroket, wat een genot.

Wat een opluchting, wat een geluk . Merci De Jong Snacks! De kwaliteit in de vitrine gaat weer een stukje verder omhoog. En merci dat jullie er ook een bitterbal van hebben gemaakt. De perfecte bittergarnituur is weer stapje dichterbij.

 

4 gedachten over “Goulash kroket

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.