Daar zijn we weer!

Mes en vork rood miniSnackeredosio lieve vrienden! Ja, dat was even geleden dat jullie wat van de Culi hebben vernomen. Nou we zijn er weer hoor, fris en fruitig na een welverdiende vakantie te Frankrijk. Prima land hoor en prima mensen natuurlijk, die Fransen. Maar snacken dat kennen ze daar dus niet hè? Ja, een muffig kaasje of een plakje droge worst dat tussen je tanden gaat zitten. Kom je niet te kort daar. Gewoon een lekker hapje uit de vetput? Nergens te vinden. “Hoort er allemaal bij, dat is ook vakantie” zeiden we maar tegen ons zelf. En voor je het weet zit je de godganse dag aan kroketten en een delletje speciaal te denken. “De mens is een gewoontedier” zeggen wij op de redactie van Culisjors met grote regelmaat tegen elkaar.

In de bistro bleven de ogen steeds langer hangen op het kindermenu. Kipnuggets met friet. De kipnugget leek zowaar een snack met allure in plaats van het overgebleven koude hapje op een schaal bittergarnituur. Een wanhopig gewoontedier is tot veel in staat lieve mensen. Want zo zit je op een dag in die magnifieke bistro en overhandig je met een overtuigende voila de kaart retour, na een succesvolle bestelling van het menu enfant. Dat we dat niet hadden moeten doen wisten we natuurlijk al voordat we de ober wenkten. Maar dat het zo erg zou zijn..

Over de kipnugget kunnen we kort zijn: ook bij uiterste wanhoop weet deze snack niet te overtuigen. Het bakken van friet is een discipline waar menig restaurateur de neus voor ophaalt. Dat proef je in het resultaat dan ook altijd terug. De Fransen doen graag nog een schepje boven op deze misplaatste arrogantie. Wat een doffe, slappe, zelfs hier en daar niet gare ellende hebben wij achter de huig moeten duwen. We stonden op het punt ons in de zon gedroogde stokbrood voor noodgevallen (die Fransen lijken allemaal wel een beetje op een crimineel, laten we eerlijk wezen) te gaan halen om de dienstdoende chef een compliment hollandaise te geven voor zijn vertoonde kunsten.

Enfin, dat hebben we maar achterwege gelaten uiteraard. We zijn en blijven een keurige website, laat dat duidelijk zijn. Het zal jullie in ieder geval niet verbazen dat we eenmaal thuis meteen de dichtstbijzijnde friture in zijn gedoken. Op zeker. En we hebben weer wat pareltjes om over te schrijven hoor! Want ondanks alle ellende zijn we helemaal uitgerust en klaar voor een heerlijk nieuw seizoen Culisjors. Blijf dus afstemmen op je favoriete adresje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.