Cervela

cervelaLaat ik beginnen mijzelf te benoemen als ambassadeur van een wonder van een snack. De Cervela. Bij onze zuiderburen al jaren een begrip. Zelf piepte ik geregeld de grens over om van deze topsnack te kunnen genieten. Sinds enige tijd kun je hem hier en daar in de Nederlandsche snackbar aantreffen. Met name in het zuiden des lands. Gelukkig, maar dat moet natuurlijk iedere snackbar worden. De Cervela heeft het in zich, let op mijn woorden, een klassieker van het kaliber viandel te worden. Deze ietwat pittige donder, die ook koud kan worden gegeten, wordt licht ingekerfd voor hij in het vet wordt gelegd. Je kunt er zo makkelijk plakjes van snijden en het geeft een uitnodigend krokant jasje.
Zelf eet ik hem het liefst met een likje mayonaise, wat saus aan gaat is deze jongen trouwens een echte allemansvriend. Curry, tartare, saté en ga zo maar door. Zo vonden wij de volgende voorbeeldzin in het Vlaams woordenboek: “Mag ik een gebakken Cervela met mosterd?” Serveertip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.